En sommar i karantän och ett långt liv tillsammans

Föreställningen Ahlfors&Siikala är en dialog på svenska och finska av, med och om Ritva Siikala och Bengt Ahlfors. 


Bengt Ahlfors (född 1937) och Ritva Siikala (född 1941) växte upp i efterkrigstidens Finland och har i mer än ett halvsekel arbetat med teater, som regissörer och författare. När de 1968 flyttade ihop, gifte sig och skaffade barn, sa deras vänner: Ni kommer aldrig att åldras tillsammans. Femtio år senare firade de guldbröllop och coronasommaren 2020 levde de i frivillig karantän i ett hus på landet. De använde tiden till att skriva en pjäs om sina liv, en dialog, som de nu spelar upp själva.

Den berättar om en barndom i bombskydd och lek bland ruiner, om vuxenlivets motgångar och ljuvligheter, konflikten mellan arbete och familjeliv, svartsjuka och yrkesavund. Och en kärlek som trotsat kriser och farhågor och som nu lett till ett unikt samarbete på scenen.

Ahlfors&Siikala är en bit av fosterlandets historia, skildrad av två konstnärer som vid det här laget känner varandra (och kanske sig själva) tillräckligt för att våga sticka ut hakan och gå i närkamp med sina liv.

Urpremiär 15.10 på AMOS-scenen

spelplan

AHLFORS & SIIKALAMån25.10.202118:00 Info Ett fåtal platser kvar
Kontakta teatern
AHLFORS & SIIKALATis26.10.202119:00 Info Ett fåtal platser kvar
Kontakta teatern

Biljettpriser och info


Platserna på AMOS-scenen är onumrerade.

Biljettpris 
26 €

Längd: ca 1 h 15 min ingen paus.

Föreställningen är tvåspråkig. 

Urpremiär på AMOS-scenen 15.10.2021.

Producent: Lena Labart
Bild: Johnny Korkman

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close