Succérna som ställdes in får ny chans i vår

13.11.2020 kl. 13:48
I våras då pandemin bröt ut var Svenska Teatern liksom alla andra teatrar tvungna att stänga ner teatern. Många fick inte chansen att se våra pjäser. Svenska Teatern fick möblera om rejält i repertoaren under hösten och även inför inkommande vår. Våra ansträngningar att ge publiken nya chanser har väckt stor uppskattning. Nytt är att också Pappan och the Play That Goes Wrong får nypremiär i vår.

Pappan och The Play That Goes Wrong tillbaka på repertoaren- Vi har listat de stora förändringarna i repertoaren här nedan:  
 

• Pappan med Asko Sarkola i huvudrollen var fullbokad hela våren. Efter 37 helt utsålda hus såg det ut som om vi inte kunde möta publiktrycket. Kölistorna var långa.  
Men inkommande vår fick vi utrymme att flytta Pappan från AMOS-scenen. Vi kan nu ge Pappan ytterligare 16 gånger på Stora scenen. Vi spelar pjäsen mellan den 14 januari och 3 februari. Biljettsläpp 18 november.  

 The Play That Goes Wrong är en efterlängtad fars. Publiken hade länge längtat efter att få skratta. Regissör Adde Malmberg lyckades nå upp till förväntningarna. Publiken skrattade så de vred sig i bänkraderna. Det är därför extra roligt att kunna erbjuda farsen ytterligare 20 gånger på Stora scenen i vår. Nypremiär den 18 februari.  Biljettsläpp 18 november. 

• Mary Poppins fick femstjärnigt betyg i Helsingin Sanomat. Vi spelar succémusikalen 18 gånger i december och det finns ännu biljetter. Vårens samtliga 94 föreställningar av Mary Poppins flyttar fram till hösten 2021 och våren 2022.  

• De som ännu vill se konsertföreställningen Tove Jansson -visdiktaren med Emma Klingenberg får skynda. Även den har flyttat till Stora scenen, men spelas endast tre gånger.  Nu inkommande måndag och tisdag samt en sista gång den sista november. Direkt efter den allra sista ´Tove Jansson - visdiktaren´ följer en diskussion under vår kostnadsfria Scenmåndag.  Alma Pöysti och Emma Klingenberg diskuterar kring Tove om hennes konstnärskap under ledning av moderatorn Nanette Forsström. Scenmåndag streamas även på live.svenskateatern.fi 

• Vi är bara mänskor spelas ännu sju gånger. Joakim Groths släktberättelse går för allra sista gången den 21 november.  

• FORK The End blir verkligen det definitiva avslutet för gruppen. Konserten i ishallen fick ställas in. Fork ger sin avskedsföreställning ännu sex gånger. Sista föreställningen är den 28 november.   

• De pjäser som haft premiär i höst, Några av oss och Diktatorn, fortsätter spela även i vår.  Biljettsläpp 18 november.  

Fler nyheter under våren återkommer vi till. 

Teaterchef Joachim Thibblin är glad över den repertoar vi nu kan presentera och att publiken gett oss så fin respons.

- Vi har hittat lösningar i repertoaren som gläder många. Också i vår spelar vi med begränsat antal platser för att säkra ett tryggt avstånd mellan stolarna. Vi har jobbat extra mycket med säkerheten så att våra besökare kan känna sig trygga. 

- Jag är verkligen glad över all den fina respons vi fått från publiken under hösten. Det känns verkligen som att vi har lyckats. Längtan efter att få uppleva teater gemensamt på teatern igen är påtaglig. Vi behöver alla kulturupplevelser just nu, säger teaterchef Joachim Thibblin.   

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close