TEATERCHEF
JOACHIM THIBBLIN

från 2017

Pressbilder Foto: Cata Portin

En ny vår är står fylld av spännande teater inför oss. Det finns mycket jag är glad och stolt över vad gäller Svenska Teaterns repertoar.

 

Viljan att samarbeta med regissören och dramatikern Milja Sarkola har funnits länge i huset och nu är det äntligen dags. I januari får hennes nya föreställning I Would Prefer Not To urpremiär på AMOS. Första premiären på Stora scenen är en urpremiär, Stockmann, Stockmann av Barbro Smeds. En lustfylld musikpjäs om ett varuhus som säkert alla har en relation till.

I vår konkretiseras också min vision om att blicka västerut och etablera ett närmare samarbete med de övriga Nordiska länderna. I april gästar Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm oss med föreställningen LEIF och i april får samarbetsproduktionen Episod av Lars Norén urpremiär i Malmö. Episod är ett samarbete mellan Malmö Stadsteater, Uppsala Stadsteater, Riksteatern, Kulturhuset Stadsteatern och Svenska Teatern och produceras av Jupither Josephsson Theatre Company. Skådespelare från de olika teatrarna deltar i projektet och i höst får vi njuta av föreställningen på Svenska Teatern.

På hösten blir det karamellfest för hela familjen med Hans och Greta. Biljetterna finns redan nu till salu och föreställningen spelas i repertoar på Stora scen tillsammans med CHESS på svenska. Välkomna.

Vi ses på teatern!
Joachim Thibblin
teaterchef

 

 


TIDIGARE TEATERCHEFER
 

Johan Storgård 2002-2017

Lars Svedberg 1996-2002

 

Georg Dolivo 1987-1996

 

Jack Witikka 1982-1987

 

Carl Öhman 1963-1982

 

Runar Schauman 1954-1963

 

Nicken Rönngren 1919-1954

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close