Noveller

Se och lyssna när våra skådespelare läser noveller. Svenska Teatern presenterar Novellpausen i samarbete med Schildts & Söderströms. 

Eine Kleine Whatmusik

Ni kanske alla vet att Dennis Nylund varit världsmästare i breakdance och att han bland annat visat prov på häpnadsväckande akrobatik i The Play That Goes Wrong, men titta vilken dirigent vi har i vår mångbegåvade skådespelare.

Svenska Teaterns konstskatter

Svenska Teatern är inte bara ett hem för teaterkonsten, vi inhyser även flera värdefulla bildkonstverk. När skådespelaren Simon Häger inte står på scen tycker han om att restaurera husets gamla konstskatter och forska i deras historia. I en tredelad miniserie berättar Simon Häger själv om sitt nya kall – att bevara och rusta upp teaterns gömda skatter.

Teaterhusets historia

I höst är det 160 år sedan Svenska Teatern först slog upp sina dörrar på Norra Esplanaden. Huset har genomgått många förändringar genom åren, allt från dramatiska bränder till nytänkande renoveringar. Vad vet du om vår teaterbyggnad? Skådespelaren Riko Eklundh har mycket att berätta.

Sagostund

Vår publikarbetare Juulia berättar sagor för barn, ny saga varje vecka. Juulia är utbildad sagoberättare och medlem i berättarsällskapet Eppel&Peppel.

Teaterkrysset

 I dessa tider är det många som är hemma mer än vanligt och teatern har stängt dörrarna hela våren. Det är många som kanske vill ha något underhållande att göra och därför har vi skapat ett teaterkryss.

Piratsminkning

En del av er kanske minns ‘Skattkammarön’ som vi spelade på Stora scen för några år sedan. Om du också vill leva sjörövare ett slag kan du titta på när skådespelaren Mikael Andersson sminkar sig till pirat på vår maskeringsavdelning.

Sommarteater: Förvandlingen

SUCCÉN ÄR TILLBAKA SOM SOMMARTEATER!
Förvandlingen i regi av Carl Knif beskrevs som en fulländad föreställning. Den finlandssvenske koreografen och dansaren Carl Knif iscensatte Kafkas surrealistiska mardröm med enorm framgång våren 2016. Föreställningen gick för utsålda salonger på Svenska Teatern och var även en del av det högklassiga programmet under Tammerfors teatersommar. 

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close