Aktuellt 

OBS! Teatern ordnar inte fysiska evenemang eller besök på teatern pga av coronapandemin och restriktioner föranledda av denna fram till 30.4..

Kontakta oss gärna för framtida samarbeten.

Vi har öppnat upp vårt arkiv med material riktat till pedagoger - det är gratis att ta del av det!


Handboken En sida Dramatik   Studiematerial

 

Berättarworkshop – dela en berättelse ur ditt liv 

Alla bär vi på minnesbilder, erfarenheter och berättelser. Vi är ju bara mänskor. Doften av mormors fisksoppa. Ljudet av bäcken vid sommarstugan. Den första kyssen. Vad minns du? Vilka händelser kommer du att tänka på? 

I Svenska Teaterns berättarworkshop delar vi berättelser och minnen från livet, upplevda av den som berättar. Genom enkla berättarövningar lockar vi fram minnen och erfarenheter. Vi sitter tillsammans och berättar för varandra. Det är roligt och givande att få vara både berättare och åhörare.  

För att delta krävs inga förkunskaper, bara en lust att berätta och vilja dela med sig av sina minnen. 

Workshopen ordnas i workshopsbeställarens egna utrymmen. Grupper som bokat biljetter till föreställningen kan beställa verkstaden avgiftsfritt.  

Längd ca. 90 minuter 

Gratis för grupper som bokar biljetter till någon av våra föreställningar!

15 €/person samt ledarens resekostnader för övriga. Gruppstorlek minst 11 för teaterombud, övriga minst 20.

Boka en workshop genom teaterns publikarbetare via e-post, biljettkassan eller växeln. 

Diktatorn + studiematerial = sant

Till föreställningen Diktatorn erbjuds ett pedagogiskt materialpaket som innehåller fördjupande uppgifter som breddar föreställningsupplevelsen. Vi erbjuder skilda material för småbarnspedagogiken och grundskolans lägre klasser. Materialet är framställt i samarbete med pedagogikstuderande vid Helsingfors Universitet och kan beställas via teaterns publikarbetare.  

Materialet är avgiftsfritt för våra pedagogombud. För övriga kostar det 50 €. Pga av coronapandemin hittar du studiematerialet för Diktatorn gratis i vår materialbank.

Är du pedagog? Kom med i vårt ombudsnätverk!

Publikarbetsformer
 

Publikarbete är till exempel evenemang, workshops, diskussioner och kulissturer, som berättar mera om teatern. Det kan också utgå ifrån scenkonst i stort och skapa tillfällen där publiken själv blir konstnärer.

Teaterns mågsidiga publikarbete bildar är en omfattande palett av program som fördjupar och breddar teaterbesöket. Publikarbete är inkluderande och riktar sig till en bred målgrupp, allt från den med mindre erfarenhet av teater till den teaterbitna allätaren, ensam eller i grupp. Vi erbjuder evenemang på alla våra tre scener.

Vi diskuterar gärna närmare behov eller önskemål som stöder dig och din grupp i teaterbesöket. 

Kontakta oss för bokningar, förfrågningar eller samarbeten genom e-post förnamn.efternamn@svenskateatern.fi eller via teaterns telefonväxel 09-616 211

Juulia Salonen och Noona Leppinen

Juulia Salonen och Noona Leppinen är publikarbetare på Svenska Teatern.

Pjäsintroduktioner är korta (ca 20 min) ingångar till kvällens pjäs med start 40 minuter innan föreställningen börjar. Vi öppnar upp kontext och form för aktuell pjäs och ger nycklar för att fördjupa föreställningsupplevelsen. Samtalen är alltid gratis och kräver ingen förhandsanmälan.

Föreställningssamtal är tillställningar där publiken direkt efter en föreställning kan ta del av ett samtal med ensemblen. Vi samtalar om och kring den aktuella pjäsen under ledning av en moderator. Samtalen är alltid avgiftsfria och kräver ingen förhandsanmälan.

I verkstäder jobbar vi med engagerande teman där åskådaren får behandla en pjäs genom konkreta, konstnärliga och pedagogiska metoder. Verkstäder erbjuds såväl för- som efterarbete till en pjäs. Verkstäder bokas alltid i förväg av publikarbetaren och är knutna till föreställningar på repertoaren.

Till valda pjäser erbjuds studiematerial som oftast riktar sig till grupper. Studiematerialen innehåller övningar och diskussionsfrågor som förbereder gruppen innan teaterbesöket samt ger verktyg för efterbehandling. Studiematerial beställs via publikarbetaren.

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close