Tove-festivalen äntligen till Finland i höst!

Den 18 september ordnas Tove-festivalen, en heldag om Tove Jansson - för första gången i Finland. Förra årets Tove-festival i Stockholm var en omtalad och slutsåld succé som nu äntligen kommer till Svenska Teatern i finländsk tappning.

Tove Jansson - bildkonstnären, författaren, visdiktaren, dramatikern och serieskaparen hade ett mod som genomsyrade hela hennes produktion och privatliv. Hon skapade konst som inspirerar konstnärer och författare än i dag. Vi tycker såklart hon ska ha en egen festival i sin hemstad!

Programvärden Christoffer Strandberg tar tillsammans med inbjudna författare, musiker och Tove-kännare med publiken på en fantastisk audiovisuell upplevelse med exklusivt arkivmaterial med Tove själv och de som kände henne. Vi diskuterar sådant som de queera aspekterna i Toves konst, tar oss en titt på Toves forsatta påverkan på dagens finska litteratur, får en inblick i musiken som skapats runt hennes kulturarv och gör en djupdykning i den omfattande akademiska forskningen om Tove.

Bland gästerna syns Pirkko Saisio, Anni Sinnemäki, Alma Pöysti, Mark Levengood, Kaj Korkea-aho, Tuula Karjalainen, Sirke Happonen och Kasimir Sandbacka. Dessutom bjuds det på musikuppträdanden med Lauri Porra (Stratovarius) och Emma Klingenberg (aktuell med Tove Jansson – visdiktaren).

Tove-festivalen pågår kl. 11-19 lördagen den 18 september på Svenska Teatern.

Programmet på scenen är på finska och svenska.

Biljetterna kostar 60 euro.

Köp biljett

Ett begränsat antal biljetter kan köpas via Svenska Teaterns biljettförsäljning. Biljetterna till Tove-festivalen i Stockholm såldes slut fort, så se till att boka din biljett till en av höstens mest efterlängtade kulturhändelser redan nu.

Tove-festivalen arrangeras av Moomin Characters i samarbete med Svenska Teatern.

Hela programmet finns på den officiella festivalsidan

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close