Tove Jansson - visdiktaren

15.9 och 16.9 på Stora scenen
 

Från vilken källa rann Toves sångtexter? Hur kunde hon skriva visor och vers så problemfritt, vem hade lärt henne det? Vilken musik lyssnade hon själv på? Hur viktig var musiken egentligen för hennes skapande?

Och kan det verkligen stämma att Tove Jansson och Povel Ramel hade ett samarbete? Hur såg det ut i såfall? Fick Tove någonsin en sång tillägnad henne, och vem skrev då den? 

Tove Jansson- visdiktaren är en färggrann konsertföreställning med en stor dos humor. Följ med då Emma Klingenberg och hennes tre musiker försöker hitta svaren på frågorna ovan. Nyfunna vistexter av Tove Jansson presenteras i helt nya tonsättningar och arrangemang. Vi får också höra kända sånger ur Tove Janssons visskatt. 

Läs mera om Emma på hennes egen hemsidaFöreställningarna som spelas i september och oktober säljer vi med begränsad kapacitet


På Stora scenen innebär det att vi säljer varannan rad och med trygga avstånd mellan olika sällskap.

Obs! Ifall pandemiläget lättar så pass mycket att inga begränsningar och säkerhetsavstånd längre behövs, kommer de låsta platserna att öppnas till försäljning. Vänligen följ med utvecklingen här på webben.

TOVE JANSSON - VISDIKTARENOns15.09.202119:00Köp Platser finns
TOVE JANSSON - VISDIKTARENTor16.09.202119:00Köp Platser finns

Konstnärligt team

På estraden
Emma Klingenberg

Musikarrangemang: Ralf Nyqvist
Piano: Kristian Nyman
Blåsinstrument m.m: Heikki Pohto
Gitarr, Cello m.m: Sampo Sundström
Scenmästare: Christoffer Österlund 
Ljuddesign: Andreas Lönnquist 
Ljusdesign: Tobias Lönnquist 
Yttre öga: Lidia Bäck

En produktion av Emma Klingenberg i samarbete med Svenska Teatern.

Tack till
AV Huvudföreningen, Konstsamfundet,  Eugène, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse, SFV, Svenska Kulturfonden och Tre Smeder.

Bild med tillstånd av Moomin Characters.

Om föreställningen

Längd: 1 h 15 min, ingen paus

Ordinarie biljettpris
34 €

Klicka här för att se alla biljettpriser

Läs programbladet

programbladet för Tove visdiktaren som pdf

 

Emma Klingberg”Klingenbergs stämningsfulla konsertföreställning presenterar Janssons visskatter med både känsla och humor”

Emma Klingenbergs konsertföreställning hade premiär våren 2020 och gjorde omedelbar succé. Det är glädjande att vi har möjlighet att ge två nya föreställningar i september, nu på Stora scenen.

Klicka här för recensionsutrag och mer om föreställningen.

För att bättre förstå våra besökare samlar vi och våra samarbetspartners information om ditt besök med hjälp av cookies. 
Läs mer.

close